Run script inside IVR

Any and all non-support discussions

Moderators: gerski, enjay, williamconley, Op3r, Staydog, gardo, mflorell, MJCoate, mcargile, Kumba, Michael_N

Run script inside IVR

Postby rbbumanlag » Tue Feb 11, 2020 12:45 am

Hi Vicidial,

Server Details:
Multi Cluster Environment
VMWARE 6.7
2 DB, 2 Web, 2 Asterisk - Centos 7
Vicidial Version: 2.14-729a
Build 191114-0923

I just want to know if it is possible to run a script inside the Call Menu.

Scenario: Receive a call during non-office hours and no one will be able to answer the call.

Once we receive a call to the call menu, could I run a script? We plan to auto-create a ticket for calls that needs callback.

Thanks!
rbbumanlag
 
Posts: 68
Joined: Mon Sep 26, 2016 10:37 am

Re: Run script inside IVR

Postby mflorell » Tue Feb 11, 2020 8:58 am

You're going to need to tell us more about this "script" you want to run.

Have you considered using Drop Lists at all for this?
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17450
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: Run script inside IVR

Postby rbbumanlag » Tue Feb 11, 2020 9:05 am

Hi Matt,

Actually I want to create a script where when a call is received via call menu after office hours, it will call the api of a ticketing system for ticket creation.

Upon reading, I'm checking if AGI will be of help. I saw that in the call menu, and on the call menu options, AGI is available as an option.

Saw this link, but they used FreePBX using AGI.

https://www.hwdevelopment.com/blog/28-f ... endesk-api

Will this have the same logic?

Thanks!
rbbumanlag
 
Posts: 68
Joined: Mon Sep 26, 2016 10:37 am

Re: Run script inside IVR

Postby mflorell » Tue Feb 11, 2020 6:50 pm

You can put an AGI script as the Prompt in a call menu, that would be the easiest way to run it.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17450
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida

Re: Run script inside IVR

Postby rbbumanlag » Tue Feb 11, 2020 7:17 pm

Hi Matt,

Is it only available at Menu Prompt? How about invalid and timeout prompt?

What is the name of the folder where I need to put the .agi script for it to work?

Is it under /var/lib/asterisk/agi-bin/ directory?

Thanks!
rbbumanlag
 
Posts: 68
Joined: Mon Sep 26, 2016 10:37 am

Re: Run script inside IVR

Postby mflorell » Wed Feb 12, 2020 1:56 pm

Currently, only the Menu Prompt can accept an AGI script within it.

Yes, the "/var/lib/asterisk/agi-bin/" directory is where you need to put AGI scripts, and make sure you set the permissions to allow them to be executed.
mflorell
Site Admin
 
Posts: 17450
Joined: Wed Jun 07, 2006 2:45 pm
Location: Florida


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests